19 загинали и 50 ранени след мощна експлозия в град Манчестър, Великобритания

Мощна експлозия е причинила смъртта на поне 19 човека и е ранила 50. Инцидентът е станал в Манчестър Арена по време на концерт на Ариана Гранде снощи. Британската полиция заяви, че не изключва вероятността това да е терористичен акт. В изявлението потвърдиха за 19 убити и поне 50 ранени.

„Моля избягвайте зоната докато аварийните служби работят на мястото на инцидента„, призовават властите.

Британската полиция добави, че е възможно инцидентът да е терористичен акт.

От Северозападната антитерористична единица са потвърдили пред ВВС, че действат като в ситуация на терористичен инцидент. По-рано очевидци, цитирани от британския телевизионен оператор Sky News са посочили, че на мястото е имало експлозия. Свидетели, цитирани от Британската агенция Ройтерс са съобщили, че са чули силен взрив, когато хората са започнали да напускат Манчестър Арена след края на концерта.

„Ние се отправяхме към изходите и вече бяхме точно пред вратата, когато трясна мощна експлозия и всички закрещяха„, каза посетителка на концерта, цитирана от Ройтерс.

„Беше наистина огромна експлозия – блъсна ме право в гърдите. Настана паника, всеки крещеше и тичаше, опитвайки се да излезе навън„, добави тя.

Британските железници обявиха в Twitter, че жп-гара Манчестър Виктория е евакуирана и затворена и се очаква това да продължи до късно през нощта.

Междувременно говорител на Ариана Гранде е уверил, че певицата е добре.

Днес сутринта британските медии съобщиха, че жертвите на атентата вече са 22, а ранените 59.

Престрелка пред британския парламент в Лондон. Има 1 убит и поне 12 ранени (видео)

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българка се класира за финала на испанския музикален конкурс „Gana con tu voz”

23/05/2017 WORLD BG

Българка се класира за финала на испанския музикален конкурс „Gana con tu voz”. Българката Адрияна Ангелова е най-добрия глас на Кастилия и Леон и ще се бори за наградата музикален сингъл, записан при известния музикален Последни

растежът на испанската икономика
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Брюксел подобри прогнозите си за ръста на испанската икономика

12/05/2017 WORLD BG

Ръста на испанската икономика за тази година ще бъде 2,8%. Това е с половин процент повече от очакваното. „Испанската икономика продължава да надминава всички очаквания. През последните четири години икономическия растеж прогресира по-балансирано, отколкото преди Последни

2016
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Днес министър- председателят на Испания Мариано Рахой беше разпитан по делото „Gürtel”

26/07/2017 WORLD BG

Днес Мариано Рахой беше разпитан, в качеството си на свидетел, пред съдебния състав на делото за корупционната афера „Gürtel”. Подсъдимите са 37 човека, като сред тях има и депутати, и всички те са обвинени във Последни

Leave a Reply