19 загинали и 50 ранени след мощна експлозия в град Манчестър, Великобритания

Мощна експлозия е причинила смъртта на поне 19 човека и е ранила 50. Инцидентът е станал в Манчестър Арена по време на концерт на Ариана Гранде снощи. Британската полиция заяви, че не изключва вероятността това да е терористичен акт. В изявлението потвърдиха за 19 убити и поне 50 ранени.

„Моля избягвайте зоната докато аварийните служби работят на мястото на инцидента„, призовават властите.

Британската полиция добави, че е възможно инцидентът да е терористичен акт.

От Северозападната антитерористична единица са потвърдили пред ВВС, че действат като в ситуация на терористичен инцидент. По-рано очевидци, цитирани от британския телевизионен оператор Sky News са посочили, че на мястото е имало експлозия. Свидетели, цитирани от Британската агенция Ройтерс са съобщили, че са чули силен взрив, когато хората са започнали да напускат Манчестър Арена след края на концерта.

„Ние се отправяхме към изходите и вече бяхме точно пред вратата, когато трясна мощна експлозия и всички закрещяха„, каза посетителка на концерта, цитирана от Ройтерс.

„Беше наистина огромна експлозия – блъсна ме право в гърдите. Настана паника, всеки крещеше и тичаше, опитвайки се да излезе навън„, добави тя.

Британските железници обявиха в Twitter, че жп-гара Манчестър Виктория е евакуирана и затворена и се очаква това да продължи до късно през нощта.

Междувременно говорител на Ариана Гранде е уверил, че певицата е добре.

Днес сутринта британските медии съобщиха, че жертвите на атентата вече са 22, а ранените 59.

Престрелка пред британския парламент в Лондон. Има 1 убит и поне 12 ранени (видео)

Be the first to comment

Вашият коментар