27 човека са ранени при полет на „Аерофлот” заради попадане на самолета във въздушна яма

Най-малко 27 души са били ранени, след като самолет на руската авиокомпания „Аерофлот” с 313 човека на борда е попаднал във въздушна яма и е бил разтърсен от силна турболенция. Потърпевши са били пътниците на полет SU 270, изпълняващ курс от Москва за Банкок, информира руското посолство в Тайланд.

Директорът на консулския отдел на руското посолство в столицата на Тайланд, Владимир Соснов е направил изявление пред руската информационна агенция Sputnik. Той е заявил, че при инцидента има 27 човека ранени, от които 24 са руснаци. Според Ройтерс афектираният самолет е Boeing 777.

От разследването става известно, че самолетът е бил преминал през силна турбуленция, когато е наближавал летище Suvarnabhumi в Банкок.

„Фактът, че някои от пътниците са били без закопчани колани е причината за нараняванията. Всички ранени са настанени в местната болница“,

се казва в изявление на руското посолство в Банкок.

Компанията потвърди, че причината за инцидента е турбуленция и добави, че екипажът не е имал време да предупреди пътниците да се върнат по местата си.

Този вид околоземни турболенции възникват при ясно небе и при добра видимост. Това е причината тези явления да не могат да се засекат от метеорологичния радар.

Според руската авиокомпания гражданското бъздухоплаване регистрира около 750 такива случаи всяка година.

Мълния удари крило на самолет Ryanair малко преди да кацне на летището в Ибиса

Защо самолетите са бели?

Be the first to comment

Вашият коментар