Испанската Гражданска гвардия задържа 31 българи за кражби на телефони

Испанската Гражданска гвардия задържа 31 българи за кражби на телефони. Криминалната банда е съставена от 28 членове и трима лидери, и се занимава с кражби на телефони и часовници по време на местните празници в различни градове на област Мадрид. Полицейската операция под наименованието „Bulgaris“ е потвърдила 187 дребни кражби, но има данни, че общия брой на извършените престъпления надвишава 1 000.

За кражбите са използвани и непълнолетни младежи. Всичкибългари са били незаконно настанени в 9 апартамента във Вияверде, Вайекас и Карабанчел. Престъпната банда е обвинена в извършването на кражби в градовете Трес Кантос, Лас Росас, Вилануева де ла Каняда, Торелодонес, Сото дел Реал, Колменар Виехо, Пинто, Позуело де Алкоркон и Талавера де ла Рейна.

Следенето на бандата е започнало през месец юни тази година по време на празниците в Трес Кантос. Местната полиция е забелязала 11 българи, които са пристигнали в града с три таксита. След като са им проверени документите за самоличност, българите са напуснали населеното място. Направената проверка е установила, че всички те са имали богати полицейски досиета.

На следващия ден полицията отново засича българите, които този път пристигат с микробус, шофиран от член на бандата. При направената проверка в автомобила е намерено скрито устройство за наблюдение и 23 крадени мобилни телефона. Арестувани са 5 човека.

В криминалната организация е имало трима лидери, които, посредством 9 посредника-мъже, са контактували с останалите 19 редови членове. Те, от своя страна, са били разпределени в няколко работни групи.

Посредниците са се занимавали с координацията, охраната и транспортирането с автомобили на редовите членове на бандата, както и освобождаването на малолетните и непълнолетните от полицията.

По-голямата част от членовете на бандата са дошли от България, единствено и само, за да крадат. Те нямат роднински връзки помежду си, нямат елементарни познания по испански език и никога не са работили в Испания. Общо задържаните са 12 мъже и 19 жени, от които 11 не са навършили пълнолетие. Възрастовия диапазон на участниците в бандата е между 14 и 28 години.

Задържаха българин, пътуващ за Мадрид с 5,2 кг. хероин в багажа

4 год. затвор за българин, извел детето си от Испания без съгласието на майката

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанският град, в който се пресели почти цяло българско село заедно с кмета

22/07/2017 WORLD BG

Испанският град, в който се пресели почти цялото българско село заедно с кмета се казва Барбастро. Намира се на североизток от град Сарагоса. А опустялото българско село е Стоманево, намиращо се в Родопите. За тази Последни

кралицата на Испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Дрехите в гардероба на кралицата на Испания

16/02/2017 WORLD BG

Като се има предвид, че кралицата се облича почти изцяло с дрехи на испански дизайнери и влиянието, което има доня Летисия в медиите и в обществото като цяло, много моделиери искат кралицата да спре поглед Последни

ЛЮБОПИТНО

Испания е с най-висока продължителност на живота в ЕС и е трета в света

15/08/2017 WORLD BG

Испания е с най-висока продължителност на живота в ЕС и е трета в света. Това са резултатите от много проучвания в тази област, които доказват, че в днешно време хората живеят по-дълго от преди. И Последни

Leave a Reply