Испанската Гражданска гвардия задържа 31 българи за кражби на телефони

Испанската Гражданска гвардия задържа 31 българи за кражби на телефони. Криминалната банда е съставена от 28 членове и трима лидери, и се занимава с кражби на телефони и часовници по време на местните празници в различни градове на област Мадрид. Полицейската операция под наименованието „Bulgaris“ е потвърдила 187 дребни кражби, но има данни, че общия брой на извършените престъпления надвишава 1 000.

За кражбите са използвани и непълнолетни младежи. Всичкибългари са били незаконно настанени в 9 апартамента във Вияверде, Вайекас и Карабанчел. Престъпната банда е обвинена в извършването на кражби в градовете Трес Кантос, Лас Росас, Вилануева де ла Каняда, Торелодонес, Сото дел Реал, Колменар Виехо, Пинто, Позуело де Алкоркон и Талавера де ла Рейна.

Следенето на бандата е започнало през месец юни тази година по време на празниците в Трес Кантос. Местната полиция е забелязала 11 българи, които са пристигнали в града с три таксита. След като са им проверени документите за самоличност, българите са напуснали населеното място. Направената проверка е установила, че всички те са имали богати полицейски досиета.

На следващия ден полицията отново засича българите, които този път пристигат с микробус, шофиран от член на бандата. При направената проверка в автомобила е намерено скрито устройство за наблюдение и 23 крадени мобилни телефона. Арестувани са 5 човека.

В криминалната организация е имало трима лидери, които, посредством 9 посредника-мъже, са контактували с останалите 19 редови членове. Те, от своя страна, са били разпределени в няколко работни групи.

Посредниците са се занимавали с координацията, охраната и транспортирането с автомобили на редовите членове на бандата, както и освобождаването на малолетните и непълнолетните от полицията.

По-голямата част от членовете на бандата са дошли от България, единствено и само, за да крадат. Те нямат роднински връзки помежду си, нямат елементарни познания по испански език и никога не са работили в Испания. Общо задържаните са 12 мъже и 19 жени, от които 11 не са навършили пълнолетие. Възрастовия диапазон на участниците в бандата е между 14 и 28 години.

Задържаха българин, пътуващ за Мадрид с 5,2 кг. хероин в багажа

4 год. затвор за българин, извел детето си от Испания без съгласието на майката

ЛЮБОПИТНО

Червената река на Испания

29/10/2016 WORLD BG

Червената река или Rio Tinto е крайбрежна река в южна Испания, която минава покрай провинция Уелва в Андалусия. Извира в Сиера де Падре Каро (Нерва, Уелва) и след почти 100 km се слива с река Последни

БЪЛГАРИЯ

Къщата на бабата на Червената шапчица се намира в България

15/08/2017 WORLD BG

Къщата на бабата на Червената шапчица се намира в едно райско кътче само на 70 км от София. Това е една приказна дестинация, където човек наистина може да забрави ежедневните си грижи, да се порадва Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Предлагат да се въведе единен социално-осигурителен номер за трудещите се в ЕС

28/11/2017 WORLD BG

Европейската комисия предлага да бъде въведен и единен социално-осигурителен номер за работещите в ЕС. За целта ще се създаде единна Европейска служба по труда, която ще следи за спазването на Европейското трудово законодателство най-вече в Последни

Leave a Reply