430 евро на месец за всички безработни младежи в Испания

Вчера министърът на заетостта и социалното осигуряване на Испания Фатима Банйес обяви, че ще бъдат отпускани по 430 евро на месец за всеки безработен младеж. За целта кандидатите, които нито учат, нито работят, ще трябва да подпишат трудов договор, придружен от обучение.

„Следващата седмица ще представя пред партньорите от социалния диалог отпускането на пряка помощ от 430 евро за всички млади хора, които са регистрирани в Sistema de Garantia Juvenil и които нито работят, нито учат. Идеята ни е посредством подписването на договор за работа и обучение, младежите да започнат да правят и двете неща едновременно“, заяви Банйес в рамките на срещата на министрите по заетостта на държавите- членки на ЕС, провела се в Люксембург.

Министърът посочи, че тази мярка ще улесни интегрирането на младите хора на пазара на труда.

„Ние трябва да дадем възможности на тези млади хора”

Фатима Банйес обяви, че в момента в Sistema de Garantia Juvenil има регистрирани 608 000 младежи, от които 206 000 вече са подписали трудов договор с обучение.

„Желанието ни е да присъединим към пазара на труда тези млади хора, които по някаква причина не са имали тази възможност“, подчерта тя.

В допълнение министърът увери, че след като напълно се договорят условията, мярката ще бъде стартирана по най-бързият начин, тъй като парите са приготвени. За настоящата 2017 г. правителството предвидливо е било заложило в бюджета на страната 500 милиона евро за подобни цели.

Испания: Започва наказателна процедура срещу 220 000 души за неправомерно получени обезщетения за безработица и помощи

Испания: затвор за всеки, който получава обезщетение за безработица или помощи и живее в чужбина

Испания: въвежда се социална карта за всеки, който имат право на обезщетение за безработица или помощи

ЛЮБОПИТНО

Безпилотният камион вече е факт и достави първия си товар

28/10/2016 WORLD BG

Безпилотният камион или камиона без шофьор е на фирмата „OTTO”, собственост на „UBER”. Бил е натоварен с бира и благополучно е направил първата си доставка в САЩ. Камионът с товара е пропътувал около 200 километра Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българи спасяват испанско село от обезлюдяване (видео)

06/03/2017 WORLD BG

Българи спасяват испанско село от обезлюдяване. Няколко български семейства са дошли в Gordaliza de la Loma (Валядолид), за да работят в селското стопанство- земеделие и животновъдство. Работа, за която не е имало кандидати испанци. „В Последни

НАЧАЛО

Посланикът на САЩ и дипломати от посолството на Полша рецитират „Върви, народе възродени” (видео)

24/05/2017 WORLD BG

Посланикът на САЩ и дипломати от посолството на Полша в България рецитират „Върви, народе възродени”. С тази инициатива дипломатите ни поздравяват по случай 24 май – Денят на българската просвета, култура и писменост. Полските дипломати, Последни

Be the first to comment

Вашият коментар