431 полицаи и 893 граждани са били ранени по време на провеждането на референдума в Каталуния

Министерството на вътрешните работи на Испания обяви, че на 1 октомври, по време на провеждането на забранения референдум за независимост на Каталуния са били ранени общо 431 полицаи и служители на испанската Гражданска гвардия. 39 от тях са имали нужда от лекарска помощ.

Източници от ведомството поясняват, че по-голямата част от пострадалите служители на реда са били леко ранени- предимно са имали натъртвания, драскотини и ухапвания. 39 от общия брой силови служители са имали нужда от лекарска помощ, или по- точно: 19 полицаи и 20 униформени от Гражданската гвардия.

От своя страна каталунското правителство обяви в понеделник, че общо 893 граждани са получили наранявания, но само 4 от тях са били настанени в болница. Двама от пострадалите са били в тежко състояние, но лекарите са успели да ги стабилизират.

Единия от тежко пострадалите каталунски граждани е настанен в болница Sant Pau de Barcelona, тъй като е бил ранен в окото, по всяка вероятност, от нещо като гумено топче. Другата жертва се намира в Hospital Vall d’Hebron.

Референдум за независимост на Каталуния: над 2,2 млн. гласували, от тях- 90% с „ДА”

Европейската комисия е категорична: референдума в Каталуния е незаконен

Be the first to comment

Вашият коментар