FITUR ще превърне Мадрид в световна столица на туризма

Fitur

За тридесет и седми път панаирът „FITUR“ ще превърне Мадрид в световна столица на туризма. Мероприятието ще се проведе между 18 и 22 януари 2017 година и по традиция там ще бъдат представени най-новите предложения в националните и международните тенденции за пътуване, услуги и бизнес ,

Кралското семейство на Испания ще открие „FITUR“ следващата сряда.

На панаира ще се представят основните международни и вътрешни дестинации, агенции и туроператори, хотели и ресторанти, транспортни фирми и технологични компании и услуги, които ще представят своите най- големи атракции, за да привлекат клиенти и да размножат своите възможности за бизнес.

През 2016 година „FITUR“ счупи рекорда по участие- 9 605 участвали фирми от 164 страни / региони, 124 659 професионални участници и 107 213 посетители.

През 2016 година панаирът е отбелязал ръст от 25% на обема на бизнес срещите, които са били планирани и управлявани от „FITUR“ в различните му B2B, достигайки 6 200 успешно проведени бизнес срещи.

Акредитираните 7 184 журналисти са доказателство за интереса към „FITUR“ и заслуженото му второ място в международната верига от търговски панаири.

Първото издание на панаира е през 1981 г. В него са участвали 1500 изложители от 37 страни и 3 000 търговски посетители. „FITUR“ е спонсориран от Камарата на търговията и промишлеността на Мадрид и Общинския съвет на Мадрид.

Ключова роля в основаването на панаира е изиграл Хулио Гонсалес-Сория, по това време председател на Комисията по туризъм към Камарата на търговията и промишлеността на Мадрид, който, впоследствие, остава над 25 години в организационния комитет на „FITUR“.

През 1982 г. в панаира вече участват 3 000 изложители от над 100 държави.

През 2001 г. се създава „Fitur Congresos“ за конгресен туризъм, който също се провежда всяка година.

Испания постави рекорд от 75 милиона чуждестранни туристи, посетили страната през 2016 година

Испанец преплува протока “Гибралтар”

Започна една от „лудостите” на века: англичанинът Бен Хупър ще преплува Атлантическия океан (видео)

запор на банковите сметки в чужбина
БЪЛГАРИЯ

Запор на банковите сметки в чужбина за натрупани дългове в България

26/01/2017 WORLD BG

Посредством запор на банковите сметки в чужбина за дългове в България се цели улесняване на трансграничното събиране на вземания по граждански и търговски дела. Кредиторите ще могат да искат от съда издаване на европейска заповед Последни

кои марки телефони излъчват най- много
НАЧАЛО

Кои марки телефони излъчват най- много радиация

23/01/2017 WORLD BG

Кои марки телефони излъчват най- много радиация? Според едно скорошно проучване, последният модел телефон на Apple iPhone 7 излъчва много повече радиация, отколкото предишния модел- iPhone 6. Освен това, данните от едно проучване показват, че Последни

ОБЩЕСТВО

Безплатно висше образование за българите в 500 руски университета

29/01/2018 WORLD BG

От Руския културно-информационен център в София заявиха, че около 500 водещи руски университети с над 600 специалности участват в програмата RUSSIA.STUDY, предлагаща прием за безплатно висше образование за чуждестранни студенти в Русия. Свързани

Be the first to comment

Вашият коментар