FITUR ще превърне Мадрид в световна столица на туризма

Fitur

За тридесет и седми път панаирът „FITUR“ ще превърне Мадрид в световна столица на туризма. Мероприятието ще се проведе между 18 и 22 януари 2017 година и по традиция там ще бъдат представени най-новите предложения в националните и международните тенденции за пътуване, услуги и бизнес ,

Кралското семейство на Испания ще открие „FITUR“ следващата сряда.

На панаира ще се представят основните международни и вътрешни дестинации, агенции и туроператори, хотели и ресторанти, транспортни фирми и технологични компании и услуги, които ще представят своите най- големи атракции, за да привлекат клиенти и да размножат своите възможности за бизнес.

През 2016 година „FITUR“ счупи рекорда по участие- 9 605 участвали фирми от 164 страни / региони, 124 659 професионални участници и 107 213 посетители.

През 2016 година панаирът е отбелязал ръст от 25% на обема на бизнес срещите, които са били планирани и управлявани от „FITUR“ в различните му B2B, достигайки 6 200 успешно проведени бизнес срещи.

Акредитираните 7 184 журналисти са доказателство за интереса към „FITUR“ и заслуженото му второ място в международната верига от търговски панаири.

Първото издание на панаира е през 1981 г. В него са участвали 1500 изложители от 37 страни и 3 000 търговски посетители. „FITUR“ е спонсориран от Камарата на търговията и промишлеността на Мадрид и Общинския съвет на Мадрид.

Ключова роля в основаването на панаира е изиграл Хулио Гонсалес-Сория, по това време председател на Комисията по туризъм към Камарата на търговията и промишлеността на Мадрид, който, впоследствие, остава над 25 години в организационния комитет на „FITUR“.

През 1982 г. в панаира вече участват 3 000 изложители от над 100 държави.

През 2001 г. се създава „Fitur Congresos“ за конгресен туризъм, който също се провежда всяка година.

Испания постави рекорд от 75 милиона чуждестранни туристи, посетили страната през 2016 година

Испанец преплува протока “Гибралтар”

Започна една от „лудостите” на века: англичанинът Бен Хупър ще преплува Атлантическия океан (видео)

Be the first to comment

Вашият коментар