Wizz Air спира да лети от София до три летища във Великобритания

Унгарската нискотарифна компания Wizz Air спира да лети от София до три летища във Великобритания. В отговор на въпрос за отменените резервации за посочените дестинации, от авиокомпанията са потвърдили, че всички полети от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември, съобщи БТВ, цитирана от News.bg
От Wizz Air са пояснили, че причината за анулирането на тези дестинации е, че заетостта на полетите не е отговорила на очакванията и в резултат на това се е наложило софийската мрежа да бъде оптимизирана.

Допълнителният капацитет ще бъде разпределен по други маршрути през следващите месеци.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани и им е предоставена възможност да изберат алтернативен полет от графика на компанията, да им бъде възстановена изцяло платената сума или да получат 120% от първоначално платената тарифа в своя акаунт, които да използват за бъдещи резервации.

Единствената дестинация за пътуващите с Wizz Air до Великобритания след 6 ноември остава летище „Лутън“ в Лондон.
От компанията посочват, че от март идната година превозвачът планира пускането на три нови маршрута от София до Лисабон, Ница и WIZZ AIR започва да лети от София до Малага (Испания). Предвижда се и увеличаване на честотата на осем популярни съществуващи услуги.

Wizz Air сменя политиката си за закупуване на билети и чекиране

Ръчният багаж на Wizz Air става безплатен

Be the first to comment

Вашият коментар