За два дни са арестувани двама български тираджии в Испания

За два дни са арестувани двама български тираджии в Испания, се вижда от справка на Министерството на вътрешните работи, цитирана от телевизия La Sexta.

На 20 юли 2018 г. на магистрала А-7, в близост до Алтафуя (Altafulla, Tarragona), каталунската полиция Mossos d’Esquadra е задържала 48 годишен българин, шофьор на ТИР, чиито показатели за алкохол са надвишавали шест пъти максимално допустимите. Измервателният уред е показал 0,99 mg/l алкохол, при максимална допустима стойност от 0,15 mg/l.

Шофьорът на камиона е арестуван и предаден на Дежурния съд в град Тарагона, който ще разгледа случая.

Два дни по- късно, в неделя на 22 юли 2018 г., след подаден сигнал, испанската Гражданска гвардия е задържала в района на град Мурсия шофьор на камион, движещ се по път А-30 (Албасете- Картахена). След направената проверка за алкохол и дрога се е установило, че водачът надвишава пет пъти допустимите показатели за алкохол. Измервателният уред е показал 0,78 милиграма алкохол на литър издишан въздух, при максимална допустима стойност от 0,15 mg/l .
Камионът е бил изведен на безопасно място, докато транспортната фирма изпрати друг шофьор, който да извърши курса до Великобритания.

Шофьорът на камиона е 47 годишен българин, постоянно живеещ в град Мурсия. Той е арестуван и предаден на съда в града.

Според испанското законодателство при установяване на алкохол над 0,60 милиграма на литър издишан въздух вече не се смята за нарушение, а за престъпление и според член 379 от Наказателния кодекс се наказва със затвор от 3 до 6 месеца, безплатен труд в полза на държавата от 31 до 90 дни и забрана за шофиране на всякакъв вид моторни превозни средства от 1 до 4 години.

Български тираджия предизвика катастрофа с жертва в Испания

Пиян българин е предизвикал катастрофа на остров Ибиса и е избягал

Пиян български тираджия си изгуби ремаркето в Италия

18 000 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка грозят български тираджия в Италия

Digiprove sealThis content has been Digiproved
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания задържа руския хакер, извършил кибератаката на президентските избори в САЩ

10/04/2017 WORLD BG

Испанската полицията е арестувала в Барселона руския програмист Пьотр Левашов, издирван от правосъдието на САЩ. Той е обвинен за участие в кибершпионаж на предизборната кампания в САЩ през ноември миналата година. Ареста на Левашов, който Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Западна Европа

04/10/2017 WORLD BG

Турски полицаи арестуваха българин в Истанбул за търговия с крадени коли от Франция и Италия. Сергей М. се оказва, че е бил ключовата фигура в канала, по който луксозните возила са стигали до територии, контролирани Последни

здравеопазването в Испания
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Здравеопазването в Испания

29/05/2017 WORLD BG

Здравеопазването в Испания се координира от Националната здравна система. Това е органът, който извършва и разпределя здравните услуги в страната, които, според закона, са отговорност на публичните органи. Създадена е през 1908 година. От 1989 Последни

Be the first to comment

Вашият коментар