За два дни са арестувани двама български тираджии в Испания

За два дни са арестувани двама български тираджии в Испания, се вижда от справка на Министерството на вътрешните работи, цитирана от телевизия La Sexta.

На 20 юли 2018 г. на магистрала А-7, в близост до Алтафуя (Altafulla, Tarragona), каталунската полиция Mossos d’Esquadra е задържала 48 годишен българин, шофьор на ТИР, чиито показатели за алкохол са надвишавали шест пъти максимално допустимите. Измервателният уред е показал 0,99 mg/l алкохол, при максимална допустима стойност от 0,15 mg/l.

Шофьорът на камиона е арестуван и предаден на Дежурния съд в град Тарагона, който ще разгледа случая.

Два дни по- късно, в неделя на 22 юли 2018 г., след подаден сигнал, испанската Гражданска гвардия е задържала в района на град Мурсия шофьор на камион, движещ се по път А-30 (Албасете- Картахена). След направената проверка за алкохол и дрога се е установило, че водачът надвишава пет пъти допустимите показатели за алкохол. Измервателният уред е показал 0,78 милиграма алкохол на литър издишан въздух, при максимална допустима стойност от 0,15 mg/l .
Камионът е бил изведен на безопасно място, докато транспортната фирма изпрати друг шофьор, който да извърши курса до Великобритания.

Шофьорът на камиона е 47 годишен българин, постоянно живеещ в град Мурсия. Той е арестуван и предаден на съда в града.

Според испанското законодателство при установяване на алкохол над 0,60 милиграма на литър издишан въздух вече не се смята за нарушение, а за престъпление и според член 379 от Наказателния кодекс се наказва със затвор от 3 до 6 месеца, безплатен труд в полза на държавата от 31 до 90 дни и забрана за шофиране на всякакъв вид моторни превозни средства от 1 до 4 години.

Български тираджия предизвика катастрофа с жертва в Испания

Пиян българин е предизвикал катастрофа на остров Ибиса и е избягал

Пиян български тираджия си изгуби ремаркето в Италия

18 000 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка грозят български тираджия в Италия

Digiprove sealThis content has been Digiproved
Отпуската по бащинство в Испания
ЛЮБОПИТНО

В коя държава мъжете помагат най-много при отглеждането на децата?

13/09/2017 WORLD BG

В коя държава мъжете помагат най-много в отглеждането на децата или къде живеят най-грижовните бащи? За да отговорят на този въпрос група учени от Института по бащинство във Великобритания са направили проучване сред населението на Последни

издирват
КРИМИНАЛНИ

Издирват се двама души, които са успели да влязат в Испания с кола, пълна с оръжие

12/01/2017 WORLD BG

След грандиозно преследване на лек автомобил, от испанската полиция издирват двама души. Това е станало на 11 януари, сряда, в късния следобед на френско-испанската граница до град Jonquera в Каталуния. Общинската полиция в граничния град Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Крал Фелипе VI е най-добрият политик на Испания

19/02/2017 WORLD BG

Испанският крал Фелипе де Бурбон съумя да излезе от изключително трудни ситуации откакто се въкачи на трона. Първо, скандалите в личния и не толкова личен живот на баща му, който все още се гърчи в Последни

Be the first to comment

Вашият коментар