Арестуваха българин в Германия за убийство на сънародник в Испания

Арестуваха българин в Германия за убийство на сънародник в Испания. Задържането е станало със съдействието на Федералната криминална полиция. Предстои връщането му в Испания.

46- годишният българин е заподозрян за убийството на наш сънародник, чието тяло бе намерено изхвърлено в канавката на пътя А- 7176 между Марбея и Истан, област Андалусия на 27 октомври 2019 г.

Според испанската преса убитият 43- годишен българин е живеел от три месеца в Испания заедно със съпругата си. Някои медии твърдяха, че дотогава са живеели в Република Южна Африка. На 25 октомври вечерта нашенецът е излязъл сам да вечеря и повече не се прибрал. В събота вечерта, на 26 октомври 2019 г. приятелката му се е усъмнила, че нещо се е случило и съобщила в полицията за изчезването. На следващия ден в 9:45 часа случайно минаващ гражданин е съобщил на телефон 112 за намерен човешки труп. От направената аутопсия на трупа е било установено, че българинът е бил убит с 3 куршума в корема и един куршум в ръката няколко часа преди да бъде намерен.

10 дни след убийството разследващите вече са предполагали кой е убиеца, а още 5 дни след това са открили, че се намира в Германия. С помощта на тамошната полиция са обискирали автомобила му и са открили остатъци от кръвта на убития, въпреки че колата е била основно почистена още в Испания и със сменени регистрационни номера. В момента задържаният българин се намира в арест в Германия в очакване да бъде върнат в Испания.

Българин е застрелян с 4 куршума в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply