Арестуваха българин в Рим защото издълбал името си на антична стена до Колизеума

Италианската полиция арестува българин в Рим защото издълбал имената, неговото и на приятелката му, на антична стена до Колизеума, съобщава италианското издание Romait.

По този начин влюбеният 34-годишен нашенец е искал да докаже любовта към приятелката си, но е бил забелязан от случаен минувач, който веднага се обадил на полицията. Скоро няколко карабинери пристигнали на мястото, където българинът бил изписал името си и името на приятелката си, като между тях бил поставил сърце. Инцидентът е станал на античната стена на Палатинския хълм на улица „Сан Бонавентура”.

По случая МВнР написа в профила си във Фейсбук:

„Във връзка с медийни публикации относно арестуван български гражданин, изписал своето и на приятелката си име с метален ключ на старинна стена от римската епоха, пред българското посолство в Рим местните полицейски власти са потвърдили за такъв инцидент от преди три дни. Те са уведомили, че на българския гражданин не е наложена мярка за неотклонение. Образувана е предварителна проверка за престъпление по чл.635, ал.2 от италианския наказателен кодекс за повреждане на историческа ценност.
Полицейските власти са отказали да съобщят повече данни за българския гражданин, тъй като при задържането си той не е пожелал неговите роднини и посолството да бъдат уведомени.“

Българка влиза в управлението на Колизеума в Рим

Глобиха българката, която се изкъпа във фонтана в центъра на Рим

Be the first to comment

Leave a Reply