Бойко Борисов лично връчи български паспорти на Княгиня Калина и сина ѝ

Княгина Калина, дъщерята на Симеон Сакскобурготски Княгиня Калина и синът й Княз Симеон-Хасан получиха българските си паспорти лично от премиера Бойко Борисов.

Княгината и нейният син, единствения внук на Цар Симеон, който е роден в България, са получили българско гражданство още през 2013 г. През 2013 г. с указ на президента Княгинята и нейният син, който е единственият внук на Цар Симеон, роден в България, получиха българско гражданство.

Княгиня Калина оттогава участва от името на България в международни състезания по конна езда. Нейният син Симеон – Хасан, който носи името на дядо си Цар Симеон и на покойния крал на Мароко Хасан II, живее с родители си в Рабат и учи в българското училище към посолството ни в Мароко. Той е кръстен в православната вяра в параклиса “Св. Иван Рилски” в „Царска Бистрица“. Кръстници са кралят на Мароко Мохамед VІ и принцеса Ирене Гръцка. Баща на 10-годишното момче е испанският мореплавател Китин Муньос.

Княгиня Калина, която е със семейството си е в България по повод 80-тия рожден ден на баща ѝ Симеон Сакскобурготски е споделила, че и тя, и синът ѝ са особено развълнувани да получат първите си български паспорти лично от министър председателя на България Бойко Борисов.

Княз Кубрат Сакскобурготски е един от най- добрите хирурзи на Испания

Принц Константин Търновски, син на цар Симеон беше един от най-важните гости по повод първото причастие на принцеса София

Be the first to comment

Leave a Reply