Испания: увеличава се броя на консултациите с лекар по видео връзка

консултациите с лекар

Увеличава се броя на консултациите с лекар по видео връзка. Според изнесените данни от мобилното приложение VIDA, което може да се ползва от пациенти, разполагащи със смартфон или таблет, през 2017 г. 64% от ползвателите на услугата са били жени, а 36%- мъже. Най-честите консултации са били за кожни проблеми, стомашни разстройства и гинекология.

Най-често към този вид медицински прегледи са прибягвали хора от старческите домове, заради удобството да не ходят до болницата.

На ред е въвеждането на приложение, което ще обслужва училищата и детските ясли. По този начин, при необходимост, децата в тези заведения ще могат да бъдат обслужени от лекар много по- бързо и ефикасно, което ще спести на здравната система 187 млн. евро на година.

Ежегодно в Испания се правят 33 млн. консултации с педиатри, като 55% от тях са на деца на възраст между 0 и 4 години по време на учебните занятия. Благодарение на последните технологии, 80% от здравословните проблеми са разрешени успешно по време на видео консултациите, без да се налага ходене до медицинско заведение.

Най-добрият лекар в Европа е испанка

Здравеопазването в Испания

Испанското здравеопазване отново на 3 място в света, българското- на 56

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply