Българин е блокиран на остров Майорка заради карантината, живее в каравана

блокиран на остров

Българин е блокиран заради карантината на остров Майорка. Иван Донев Попов от град Сливен ни каза, че е пристигнал на острова като турист в началото на януари. Тръгнал от България сам, с лекия си автомобил, за който е била закачена караваната му.

Наложените мерки от испанското правителство в средата на месец март блокирали Иван на острова и той няма как да си тръгне. До преди 2 дни изобщо не е можел да излиза от караваната, защото дотогава е бил глобяван два пъти от полицията за нарушаване на карантината.

В момента няма никакви средства за преживяване, няма близки и познати там, които да му помогнат. По думите му единствената негова близка, която живее на Майорка, в момента се намира в Севиля, също блокирана от карантината. Нашенецът страда от високо кръвно налягане и поради липсата на средства не може да си купува лекарства, затова от „Червен кръст” са се заели с това и даже всеки ден му доставят храна.

Иван Попов чака с нетърпение частична отмяна на извънредното положение, за да дойде синът му и да му помогне да се прибере в България.

Българка стана поредната жертва на коронавируса в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply