Испанската полиция е задържала българи за убийството на италианец

Испанската полиция е задържала българи за убийството на италианец. Те са сред 14-те души задържани в процеса на разследването на престъпление, извършено в град Орихуела, област Мурсия.

На 25 януари 2016 г. четирима души са влезли в дома на италианеца и в следствие на жесток побой са причинили смъртта му. По време на инцидента в къщата е имало и жена, която се е представила за приятелката на жертвата.
Арестуваните са 10 мъже и 4 жени: 2 румънки (на 23 и 34 години), една испанка (на 27 години), една мароканка (на 26 години), 6 румънеца (на възраст между 26 и 39 години), 2 българи (на 39 и 40 години), 1 косовар (на 33 години) и 1 испанец (на 25 години). Всички те са обвинени в убийство, грабеж с насилие и сплашване.

На 25 януари 2016 г. в Гражданската гвардия е получен сигнал за евентуално извършено престъпление. Изпратените на място служители са открили трупа на 50 годишния италианец и приятелката на жертвата, която умело симулирала уплаха. От показанията ѝ станало ясно, че докато двамата спели, в стаята влезли 4 души, завързали италианеца, а нея насила извели в дневната. След това започнали да удрят жертвата и да искат пари и наркотици. Мъжът не издържал на изтезанията и починал. Свидетелката твърдяла, че нападателите говорели помежду си на румънски, български и испански език.

Следователите са направили пълен оглед на дома, но не са открили доказателства за влизане с взлом, въпреки опита за симулация. Също така кражбата на обявените вещи: мобилен телефон, луксозен часовник и 3 000 евро не е изисквала толкова жестоко убийство- счупена долна челюст и множество кървящи рани.

По време на разследването се оказва, че румънката е познавала нападателите. Тя им е давала редовно информация за сделките и парите на италианеца и в деня на престъплението им е отворила врата. Жертвата е бил свързан с нощния живот в зоната, занимавал се е с трафик на наркотици и проституция, за което е имал и досие в Италия.

Разследването на този случай е продължило 18 месеца. Замесените в престъплението са арестувани в различни държави на Европейския съюз.

Българин в Испания е убил сестра си и е ранил още двама души (видео)

Be the first to comment

Leave a Reply