Българи опитаха да продадат в Испания сънародничка за 700 евро

Българи в Испания опитаха да продадат сънародничка за 700 евро с цел проституция, съобщава регионалния вестник на Мурсия La opinión de Murcia.

Двама мъже и една жена са докарали от България младото момиче, което имало психическо заболяване, с единствената цел да я карат да проституира в крайградските зони, а организаторите да прибират заработените пари.

В процеса на разследването е разкрито, че в един момент обвиняемите даже са се опитали дори да продадат сънародничката си като сексуална робиня за 700 евро.

Единият мъж и жената са задържани от Отдела за борба с трафика на хора и документни измами към испанската Национална полиция, а главният организатор с инициали М. Т. И. е успял да избяга. По- късно е задържан от българските власти и върнат в Испания. Вестникът не уточнява кога е извършено престъплението и кога са задържани обвиняемите.

Делото срещу тримата ще бъде гледано днес от Провинциалния съд в Мурсия. Прокуратурата иска за М. Т. И., който се смята за организатор на престъплението 14 години затвор, а за жената и другия мъж, които са оказвали съдействие на първия, водили са момичето на работа и са прибирали парите от клиентите- по 7 години за всеки един. Обвинението ще настоява тримата да изплатят обезщетение от 18 000 евро на потърпевшата.

Испанската полиция е задържала 20 годишна българка, която е принуждавала 16 годишната си сестра да проституира

Задържани са седем българина в Испания- шест мъже и една жена

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply