Българка с бизнес в близост до Мадрид помага на безработни испанци

българска бизнесдама

Българска бизнесдама помага на безработни испанци. Това е Ралица Тодорова (40 г.), която е собственик на хлебарница и кафе-сладкарница „Arenas de Oro” в градчето Моралсарсал, близо до Мадрид.

В хлебарицата освен Ралица работят още двете ѝ дъщери и още две българки. С този бизнес се занимава от скоро- от септември 2019 г., но това не ѝ пречи вече да мисли как да помогне на хората в нужда.

„От началото на карантината много хора наоколо останаха без работа. С дъщерите ни решихме, че с бакшишите и с малко лични средства можем да им помогнем в тези трудни времена. На повечето от клиентите в такава ситуация им носим покупките по домовете без пари. Всеки ден по 1- 2 хляба в зависимост от броя на членовете на семейството плюс мляко и домати или ориз и портокали… Стараем се всеки ден да е различно, да има разнообразие.”

Ралица идва в Испания през 2004 г., за да направят на голямата ѝ дъщеря трансплантация на костен мозък. Всичко минава много добре, детето се справя със тежкото заболяване на кръвта и решават да останат в Испания. По принцип сега момичето учи за медицинска сестра, но заради ситуацията в момента е доброволка в болницата в Гуадарама.

Българи от Мадрид и посолството помогнаха на български студенти, блокирани в Испания заради епидемията

Digiprove sealThis content has been Digiproved

2 Comments

Вашият коментар