Смяна на българските лични документи в чужбина

гражданство на 114 души

За улеснение на българите в чужбина в началото на месец октомври 2016 година Министерството на външните работи отвори интернет страница, чрез която може да се подаде заявление онлайн и да се запише час за подаване или подновяване на българските лични документи: задграничен паспорт, лична карта или временен паспорт (пасаван).

Какво трябва да се направи?

1. Попълване на електронно заявление ТУК, което автоматично генерира баркод и UIN номер.

След попълването, документът трябва да бъде принтиран и да се представи на служебното лице при подаване на документите в съответната Консулска служба.

2. Записване на час онлайн ТУК въз основа на вече генерираните баркод и UIN номер.

Задължително трябва да носите със себе си вече разпечатано електронното заявление с генериран баркод и уникален идентификационен номер (UIN), чрез което сте извършили он-лайн записа за час в съответната Консулска служба!

След като са подадени документите в съответната Консулска служба и е минала част от срока за изпълнение, периодично може да се проверява дали подадените документи вече са готови и дали са пристигнали в съответната Консулска служба.

3. Проверка за готови лични документи ТУК.

Допълнителна информация относно сроковете за изпълнение на различните услуги и ценоразпис:

    • паспорт ТУК
    • лична карта ТУК
    • пасаван (временен паспорт) ТУК

a href=“http://worldbg.eu/%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b8-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0/“>Често задавани въпроси относно българските лични документи

Освобождаване (отказване) от българско гражданство

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар