Новият български посланик в Испания връчи акредитивните си писма (видео)

посланик в Испания

Новият български посланик в Испания Алексей Андреев връчи акредитивните си писма на крал Фелипе VI. На церемонията, състояла се в понеделник в кралския дворец в Мадрид са присъствали съветника по политическите въпроси към мисията ни Албена Гфелер, Десислава Петрова- съветник култура и печат и Юлиана Николова- ръководител на службата по трудови и социални въпроси.

Алексей Андреев има бакалавърска степен по „Международни отношения“, завършил е магистратури по „Европейска интеграция“ в Софийския университет и по „Международни отношения“ в университета „Комплутенсе“ в Мадрид, и след това е преминал пълното едногодишно обучение в испанската Дипломатическа академия. Новият посланик владее английски, испански, португалски и руски езици. Използва френски и италиански езици.

Преди тръгването си за Испания Алексей Андреев се е срещнал с председателя на Държавната агенция за българите в чужбина проф. Илия Гюдженов, където е споделил свои идеи относно мониторинга на образователния процес на българските неделни училища в Испания.

Бившият български посланик в Кралство Испания Иван Кондов бе освободен в края на миналата година с указ на президента Румен Радев поради изтичане на мандата му.

Испанската полиция очарова обрана българка в Барселона (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply