Български самолет се приземи аварийно заради световноизестен модел

авиокомпаниите

Български самолет се приземи извънредно заради световноизвестен модел. На 17 август през нощта плотът Деян Тончев е извършвал курс на частната българска авиокомпания „Топ Джетс“ по маршрут от испанския остров Ибиса до Ираклион на гръцкия остров Крит. На борда на самолета пътували аржентински модел и тв водеща Белен Родригес, която живее и работи в Италия, и приятелят ѝ Андреа Яноне- професионален състезател по мотоциклетизъм в Moto GP.

Малко след излитането на самолета Белен запалила цигара, което довело до активирането на сензорите за дим. Капитанът Деян Тончев реагирал веднага и поискал разрешение за аварийно кацане от кулата на най-близкото летище. Самолетът се приземил в Ламеция Терме в Южна Италия. На борда се качили полицаи, които разпитали Белен и приятеля ѝ и ги глобили.

Телевизионната водеща заявила пред в. „Кориере дела сера“, че е запалила електронна цигара и че при обиска полицаите не са намерили никакви тютюневи изделия нито у нея, нито у Андреа. Белен е подчертала, че е изживяла истински ужас, тъй като мислела, че самолетът е бил отвлечен.

Андреа Яноне е подал жалба срещу авиокомпанията и решението на капитана.

Първоначално от ръководството на компанията са заявили пред „Телеграф”, че инцидент няма, тъй като според европейските изисквания пушенето на борда на самолетите е забранено, но въпреки това капитан Деян Тончев в момента е в отпуск.

В последствие Белен Родригес е оневинена, а авиокомпанията се е разграничила от действията на капитан Деян Тончев и е заявила, че пилотът не е трябвало да каца извънредно.

Българска дизайнерка облече съпругата на холивудски актьор за гала вечерта на филмовите награди „Оскар”

Be the first to comment

Leave a Reply