Българско семейство са сред задържаните 42 човека в Испания

Българско семейство са сред задържаните 42 човека в Испания по време на операция Rocío. Това са българските граждани Методи Борисов Младенов и Роза Терзиева (на снимката), които са се били самонастанили, заедно с трите си деца, в апартамент в Carabanchel на улица Ayamonte. Двойката е била официално разведена и затова са получавали помощи от автономните власти в Мадрид, били са и в очакване да получат жилище за социално слаби.

През изминалата седмица полицията в Испания е арестувала 42 българи и разследва още 74 души, които са членували в престъпна група, която хващала или купувала непълнолетни момичета и ги използвала за кражби и за проституция.

В следствие на започналото през 2017 година разследване са открити 30 пълнолетни и 16 непълнолетни момичета, като най-малкото е на 12 години, които са били принуждавани към джебчийство и проституция. Някои от момичетата са били хващани насила, а други са били продадени от родителите им за по 30 000 евро на българските мафиоти в Испания. Някои от жертвите са били принуждавани да се омъжват за членове на клана. Момичетата били принуждавани да крадат в магазините, а мъжете изнасяли плячкосаната стока от Испания към други страни.

Методи Борисов е бил начело на престъпната група, в която са членували и двама румънци и един испанец. Тримата са търсили необитаеми апартаменти, собственост на банки, в които да се настаняват момичетата. Такива апартаменти са открити в мадридските квартали Carabanchel, Vallecas, Parla, Valdemoro и Getafe, където на площ от 50-60 кв.м. са живеели до 18 жени.

Роза Терзиева се е занимавала с контрола на проституиращите момичета, които са предлагали услугите си в Marconi, както и на тези, които са извозвани всяка сутрин с микробуси до центъра на Мадрид, за да крадат по магазините или да обират туристи.

При извършените обиски са открити огромен брой мобилни телефони, за които е установено, че са крадени в Марбея, 100 000 евро и много бижута. Мобилните апарати са продавани в магазините за употребявани стоки Cash &Converters или на мароканци, които са ги изнасяли за Мароко.

Източник: вестник АВС

Българин е убил майка си в Испания на връх Гергьовден

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Класация на държавите според мощта на задграничните им паспорти

28/12/2016 WORLD BG

Ако имате германско гражданство, то имате най-много възможности запътуване – германците могат да пътуват до 158 страни без да им трябва виза. Това прави международните пътувания по-евтини и по-лесни в сравнение с пътуванията на гражданите Последни

СВЯТ

18 000 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка грозят български тираджия в Италия

27/09/2017 WORLD BG

18 000 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка грозят български тираджия в Италия, заради инцидент, станал на 28 юни 2017 г. в 7:30 ч. на plaza De Fabris в град Nove. Тогава италианската полиция Последни

първото бебе за 2017 година
НОВИНИ

Българките раждат най-млади, а италианките са най-възрастните майки

13/03/2017 WORLD BG

През 2015 г. в Европейския съюз са родени 5,103 милиона бебета. Сред държавите-членки на общността Франция и през 2015 година продължава да води с най-голям брой раждания (799 700), следвана от Обединеното кралство (776 700), Последни

Be the first to comment

Вашият коментар