Българско семейство са сред задържаните 42 човека в Испания

Българско семейство са сред задържаните 42 човека в Испания по време на операция Rocío. Това са българските граждани Методи Борисов Младенов и Роза Терзиева (на снимката), които са се били самонастанили, заедно с трите си деца, в апартамент в Carabanchel на улица Ayamonte. Двойката е била официално разведена и затова са получавали помощи от автономните власти в Мадрид, били са и в очакване да получат жилище за социално слаби.

През изминалата седмица полицията в Испания е арестувала 42 българи и разследва още 74 души, които са членували в престъпна група, която хващала или купувала непълнолетни момичета и ги използвала за кражби и за проституция.

В следствие на започналото през 2017 година разследване са открити 30 пълнолетни и 16 непълнолетни момичета, като най-малкото е на 12 години, които са били принуждавани към джебчийство и проституция. Някои от момичетата са били хващани насила, а други са били продадени от родителите им за по 30 000 евро на българските мафиоти в Испания. Някои от жертвите са били принуждавани да се омъжват за членове на клана. Момичетата били принуждавани да крадат в магазините, а мъжете изнасяли плячкосаната стока от Испания към други страни.

Методи Борисов е бил начело на престъпната група, в която са членували и двама румънци и един испанец. Тримата са търсили необитаеми апартаменти, собственост на банки, в които да се настаняват момичетата. Такива апартаменти са открити в мадридските квартали Carabanchel, Vallecas, Parla, Valdemoro и Getafe, където на площ от 50-60 кв.м. са живеели до 18 жени.

Роза Терзиева се е занимавала с контрола на проституиращите момичета, които са предлагали услугите си в Marconi, както и на тези, които са извозвани всяка сутрин с микробуси до центъра на Мадрид, за да крадат по магазините или да обират туристи.

При извършените обиски са открити огромен брой мобилни телефони, за които е установено, че са крадени в Марбея, 100 000 евро и много бижута. Мобилните апарати са продавани в магазините за употребявани стоки Cash &Converters или на мароканци, които са ги изнасяли за Мароко.

Източник: вестник АВС

Българин е убил майка си в Испания на връх Гергьовден

СВЯТ

Самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг (видео)

14/01/2018 WORLD BG

Рано днес сутринта пътнически самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг. „Боинг 737-88” на частната авиокомпания Pegasus Airlines, изпълняващ курс от Анкара до турския град Трабзон, не успя да спре Последни

промени при пенсиониране през 2017 година
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

В Испания вдигат пенсиите със задна дата

03/05/2018 WORLD BG

В Испания вдигат пенсиите със задна дата, благодарение на пенсионерите, които протестираха за увеличаване на размера на полагащите им се доходи в синхрон с инфлацията, съобщава вестник АВС. На 25.04.2018 г. правителството обяви, че през Последни

германия има нужда от още имигранти
НАЧАЛО

Германия има нужда от още имигранти т.е. в страната трябва да влизат и да остават по 500 000 души годишно

13/01/2017 WORLD BG

Германия има нужда от повече имигранти, отколкото са влизали през последните десетилетия, за да се справи с нуждата от работна ръка за пазара си на труда и да запази сегашния си темп на развитие. Според Последни

Be the first to comment

Вашият коментар