Валенсия отменя някои от ограничителните мерки срещу Covid- 19

маски

Град Валенсия отменя някои от ограничителните мерки срещу Covid- 19, които, в продължение на 42 дни, бяха по- строги от останалата част на областта, съобщава вестник Las Provincias. Решението на общинските власти на едноименната столица влизат в сила от утре, четвъртък- 24 септември.

  • От утре се разрешават посещенията в домовете за възрастни хора. Остава ограничението от един посетител на всеки живущ в заведението, като продължителността на визитата може да бъде до 1 час.
  • Увеличава се разрешеният брой посетители в общите части на хотелите и туристическите обекти за нощуване- до 75% от капацитета на заведението.
  • Ограничението за събиране повече от 10 човека на едно място вече няма да е забрана, а само препоръка. Другата препоръка е гражданите да продължат да ограничават контактите си с хора, живеещи извън домакинството.

Отмяната на допълнителните мерки в град Валенсия идват само една седмица след като Общинският съвет на 16 септември реши да затвори детските площадки в парковете на града с цел да се ограничи разпространението на заразата.

Област Валенсия е с най- малко заразени с Covid- 19

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply