Времето в Испания: обилни валежи и силен вятър през седмицата

времето в Испания

Времето в Испания: обилни валежи и силен вятър през седмицата. В 7 области е активиран оранжев код за опасно време заради бурята „Барбара“, която от днес следобед ще започне да навлиза от запад. Студеният атмосферен фронт ще се усети първо в област Галисия и по високи районите на североизточната част от страната, предупреждават от Държавната метеорологична агенция (AEMET).

Очаква се обилните валежи, които ще засегнат практически целия полуостров, с изключение на Средиземноморието. В различни райони на страната поривите на вятъра ще надвишават 70 км/час, а в планинските райони- до 110-120 км/час. Най- засегнати ще бъдат областите Галисия, накои райони на Кастия и Леон, Екстремадура и Андалусия.

Във вторник и сряда времето в Испания ще остане без съществена промяна: валежите ще обхванат почти целият Иберийски полуостров, като най- интензивни се очаква да бъдат в Галисия, Риас Бахас, планините на Кантабрия, Пиринеите, както и в областите Мадрид, Арагон и Каталуния. По Средиземноморието и на Балеарските острови валежите ще бъдат оскъдни. От петък се очаква постепенно намаляване на вятъра и спиране на валежите.

Рекордни температури: в Испания е по-топло и от Африка

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply