Вярата в здравната система направи Испания лидер във ваксинирането

ваксинира

Вярата на хората в здравната система направи Испания лидер във ваксинирането. Това е резултатът от предварителното проучване, извършено от Националния комитет за ваксиниране на населението по поръчка на здравните власти на страната.

Другия фактор за успешната кампания, която изведе Испания на първо място сред страните на ЕС е семейната солидарност. Към момента 61% от испанците са напълно ваксинирани. Следват Италия- с 58%, Франция- 56% и Германия- 55%. Страната води пред Великобритания, където е имунизирано 58,5% от населението и САЩ- около 50%.

С една поставена доза са 71% от населението на Испания и затова не се налага предприемането на допълнителни мерки като задължително ваксиниране или здравен пропуск, както в някои други държави, което предизвика масови протести.

Испанската система за здравеопазване е призната за една от най-добрите в света, заема 3-то място. Властите отделят около 10% от брутния вътрешен продукт на страната за да предоставят качествено обслужване на населението, което е най- ниският бюджет в ЕС, но пък населението е най- здраво. На всеки 1000 човека се падат по 4 доктора. Испанските са на първо място в Европа и на второ място в света по продължителност на живота само след японците.

Здравеопазването в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply