В Испания въвеждат дигитална шофьорска книжка

дигитална шофьорска книжка

Генералната дирекция за движение по пътищата (DGT) продължава да напредва в своя план за максимална дигитализация и вече много от процедурите, за които преди се ходеше на място могат да се извършват от вкъщи чрез компютъра или дори чрез мобилния телефон.

Една от най- иновативните мерки, без съмнение, е въвеждането на дигитална шофьорска книжка. Това означава, че на водачите повече няма да им се налага да я носят като една от многото карти в протмонето си, а ще я имат в телефона.

От Генералната дирекция за движение по пътищата (DGT) съобщават, че дигиталната версия на шофьорската книжка ще има законна валидност и, по всяка вероятност, за да се улесни достъпа до данни при проверка дигиталната книжка ще има QR код.

В момента се разработва мобилното приложение miDGT, в което ще се намира т. нар. дигитална шофьорска книжка, както и всички документи на колата. От miDGT ще може да се плащат глоби и такси, да се подновява шофьорската книжка, да се запазва час за среща със служител на Дирекцията, да се прави консултация за контролните точки на водачите и т. н.

Регистрационните номера на автомобилите в Испания

Испания събира по 390 000 евро на ден от глоби

Проверка за глоби на шофьорите в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply