В Испания задържаха мафиотски бос по снимка от Google Maps

задържаха мафиотски бос

В Испания задържаха мафиотски бос по снимка от Google Maps, който италианските власти издирвали от 20 години. Испанската националната полиция е арестувала един от босовете на сицилианската мафия Cosa Nostra Джоакино Гамино ,съобщава италианския вестник La Repubblica.

61- годишния италианец е живял в град Galapagar, намиращ се на 33 километра от Мадрид, където имал ресторант, с който разследващите смятат, че е прикривал престъпната си дейност. Гамино или Мануел, под което име се подвизавал в Испания, бил избягал от затвора в Рим през 2002 г., където трябвало да излежава доживотна присъда за убийство.

На моментна снимка в Google Street View, направена в близост до магазин за плодове в Galapagar се виждало как мъж, облечен като готвач се опитва да се скрие от камерата на Google Maps. Това накарало служителите на испанската Национална полиция да огледат в близост. Така се натъкнали на ресторанта La Cocina de Manu и при направена справка във Фейсбук на страницата на заведението имало снимка на Гамино, когото разпознали по специфичен белег на брадичката. При ареста мафиотът попитал учудено:

„Как ме намерихте? От 10 години дори на семейството ми не съм се обаждал“.

В Испания извършиха обир като във филм точно на Нова година (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply