В Испания се крадат по 425 автомобила всеки ден

В Испания се крадат 425 автомобила всеки ден. Това показва последното проучване, направено от застрахователната компания Linea Directa. През изминалата 2016 г. в Испания са били откраднати 155 000 автомобила.

В сравнение с 2015 г. данните показват спад от 12% при този вид престъпления. Кражбите на коли продължава да бъде твърде често срещан проблем, даже повече отколкото изглежда, въпреки интегрирането на нови и съвременни устройства за сигурност.

Испания е третата страна в Европейския съюз по брой на крадени коли.

Крадените коли намират пазари в Източна Европа и Мароко.

Най- много престъпления от този вид се извършват през летния сезон. Тогава крадците се възползват от засиления трафик по пътищата и намаленото използване на вторите автомобили в семействата.

Най- предпочитаната кола от крадците в Испания е SEAT Leon, тъй като е много търсена на пазарите в Източна Европа.
По отношение на методологията на кражбите на автомобили, крадците използват специални устройства, които работят с безжични контролни честоти. С тях се сканират и правят дубликати на ключовете на леките автомобили.

Любимите места на крадците за извършването на този вид престъпления са откритите пространства. 90 % от кражбите на автомобили се извършват на паркингите на големите супермаркети. Само в 3 % от случаите кражбата се извършва в присъствието на собственика и чрез използване на сила.

Най- крадените автомобили в Испания за 2016 година:

1 – Seat León
2 – Volkswagen Golf
3 – BMW Serie 3
4 – Seat Ibiza
5 – Volkswagen Passat
6 – Renault Mégane
7 – Audi A4
8 – Ford Escort
9 – Ford Fiesta
10 – Ford Focus

Най-крадените марки автомобили в Испания

(отказване) от българско гражданство
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Освобождаване (отказване) от българско гражданство

17/01/2017 WORLD BG

Пример: България позволява двойно гражданство. Обаче Испания не допуска двойно гражданство (с изключение на държавите от Иберийската общност, Португалия и Андора). Ето защо когато пълнолетните българи станат поданици на Кралство Испания, трябва да направят необходимите Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испанската полиция очарова обрана българка в Барселона (видео)

03/11/2017 WORLD BG

Испанската полиция очарова обрана българка в Барселона. Преди месец 26-годишната Даниела Анадолийска заминава на екскурзия заедно със свои приятелки за каталунската столица. Влизайки в метрото обаче, момичето става жертва на обир, съобщи тв предаването „Часът Последни

ТЕХНОЛОГИИ

Най-здравите марки автомобили според германската асоциация за технически надзор

30/11/2017 WORLD BG

И тази година германската асоциация за технически надзор (TUV), която извършва годишните техническия преглед на моторните превозни средства в Германия, е съставила класация на най-здравите марки автомобили. Обхванати са 225 различни марки автомобили, които са Последни

Be the first to comment

Вашият коментар