В Испания снимат игрален филм за български имигрант

български имигрант

В Испания снимат игрален филм за български имигрант. Той е продуциран от DISTINTO FILMS, коопродуциран с България, националната испанска телевизия и радио RTVE, регионалната телевизия на Каталуния Televisió de Cataluña (CCMA), ICAA, Валенсианския културен институт Institut de Valenciá de Cultura (IVC), Каталунския институт на фирмите с предмет на дейност свързаз с култура Institut Catalá de les Empreses Culturales (ICEC) и медийната програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз.

Продукцията се снима в градовете Валенсия, Пуерто де Сагунто, Сия и Суека и се казва “Vasil”. Режисьор е Авелина Прат, а в актьорския състав са испанските актьори: Кара Елехалде, Александра Хименес и Суси Санчес, българина Иван Барнев и британската актриса Сю Флак.

Филмът разказва историята на българския имигрант Васил, който спи по улиците на град Валенсия. Той е особен тип: играе много добре бридж и шах, и разказва увлекателни истории.

Филмът ще излезе по кината още тази година, разпространяван от FILMAX. Още малко подробности можете да видите във видеото ТУК.

В Испания извършиха обир като във филм точно на Нова година (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply