18 000 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка грозят български тираджия в Италия

18 000 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка грозят български тираджия в Италия, заради инцидент, станал на 28 юни 2017 г. в 7:30 ч. на plaza De Fabris в град Nove. Тогава италианската полиция е задържала пиян български тираджия, чието хладилно ремарке се е откачило докато той е карал в насрещното движение.

Според разследването това е станало по време на движение, докато тирът се е движил в насрещното платно, малко след тръгване от паркинга, където е почивал. Ремаркето постепенно е намалило скоростта си и се е подпряло на защитна стена в дясната част на пътя, без да предизвика други инциденти.

Направените изследвания за алкохол на 44 годишния българин с инициали М.Д.Т., който е работил за италианската транспортна фирма Alpetrans със седалище в Marosticа, са показали 2,25 gr/l. А законът в Италия задължава професионалните шофьори да се качват на волана абсолютно трезви. По-късно проверката на тахографа в камиона е показала, че през последните два дни преди инцидента българинът не е спазвал времето за почивка, както е заложено в регламента CE 561/06.

Веднага след инцидента шофьорът е бил задържан и отведен в полицейското управление на Sandhurst. Очаква го глоба до 18 000 евро и отнемане на шофьорската книжка.

Пиян български тираджия си изгуби ремаркето в Италия

Be the first to comment

Leave a Reply