Границите на Испания ще останат затворени до 15 юни

интелигентна граница

Границите на Испания ще останат затворени до 15 юни. Правителството за пореден път удължава контрола по сухоземните, въздушните и морските граници на страната, за да подсигури процеса на деескалация на карантината и да намали рисковете от заразяване, пише El Confidencial.

Заповедта, издадена от министъра на вътрешните работи Фернандо Гранде- Марласка е обнародвана във вторник в испанския държавен вестник ВОЕ. Тя е част от приетите от изпълнителната власт мерки за контрол на епидемията и е влязла в сила на 15 май в 00:00 часа когато изтече предишното продължение.

През този период само 6 летища ще приемат  международни полети: Палма де Майорка, Гран Канария, Барселона- Ел Прат, Мадрид- Барахас, Малага Коста дел Сол и Аликанте- Елче. 

Испания възстанови контрола на сухопътните си граници с Франция и Португалия на 17 март, а на въздушните и морските – на 23 март като част от мерките за ограничаване на разпространението на епидемията от Covid- 19 и с цел защита на здравето и безопасността на гражданите. При този контрол достъпа до испанска територия е разрешен само за испански граждани; чужди граждани, легално пребиваващи в Испания; трансгранични работници или лица, които се намират в крайна нужда.

Ограничението не засяга транспорта на стоки, за да не се прекъсва икономическата дейност и веригата за доставки. Мярката също не засяга чуждестранния персонал, акредитиран в дипломатическите мисии, консулските служби и международните организации, намиращи се на територията на Испания, при условие, че пътуването е свързано с изпълнение на служебните им задължения.

Само 6 летища в Испания ще приемат международни полети

Педро Санчес: границите на Испания ще останат затворени до октомври

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply