Данъчните в Испания запорираха ресторанта на каталунски сепаратист

запорираха ресторанта

Данъчните в Испания запорираха ресторанта на каталунски сепаратист и съпругата му, намиращ се в град Тарагона. Причината е неплатени данъци. Според нарушителите това не е престъпление, а отмъщение на испанските власти, защото не се съобразяват с желанията на каталунците, съобщава телевизия Antena 3.

Собственикът на ресторанта „Siurana” Андреу и съпругата му Мария не са съгласни парите им да напускат Каталуния и затова спрели да плащат данък добавена стойност (I.V.A.) и корпоративния данък (Impuesto de sociedades) към испанската Данъчна служба (Agencia Tributaria) . Дължимите суми, обаче, Андреу и Мария внасяли на всеки три месеца където те смятали за удачно: правели преводи в банковите сметки на каталунски училища, фондации и т.н. След всеки превод те информирали каталунските власти за сумата, която са дарявали и която е отговаряла на дължимото за данъци. И така цели седем години.

Онзи ден, заради неплатените задължения, испанската Данъчна служба (Agencia Tributaria) е запорирала всички банкови сметки на заведението и му е отнела данъчния номер.

В отговор Мария и Андреу са поставили табела на вратата на ресторанта, на която са написали, че са станали жертва на една „демократична атака”, организирана от централното правителство посредством Данъчната служба с цел да навредят на фирмата им. Двамата са категорични, че в Испания няма демокрация, тъй като централното правителство не се съобразява с решенията на каталунците и на техния парламент.

5000 данъкоплатци в Испания ще бъдат глобени за недекларирани имоти в чужбина

Данъчната агенция на Испания опрости някои задължения на данъкоплатците

В Испания отварят ресторант, в който ще сервират роботи

Най-скъпият ресторант в света се намира на остров в Средиземно море

Най-старият ресторант в света е на 292 години и се намира в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply