Испанската полиция разкри два камиона с еднакви регистрационни табели

Испанската полиция разкри два камиона с еднакви регистрационни табели. На 3 август 2018 г. се е получило телефонно обаждане, в което гражданин съобщава, че в барселонския квартал Zona Franca е видял два камиона с еднакви регистрационни табели да чакат да бъдат натоварени.

При пристигането си на посоченото място полицаите установили, че върху дясната част на регистрационната табела на единия от камионите е поставено парче плат, за да прикрие последните три букви от номера. След отстраняването му е установено, че камионите имат еднакви регистрационни номера.

Групата за разследване на документни измами на каталунската полиция Mossos d’Esquadra е арестувала собственика и шофьора на камиона с фалшивите регистрационни табели. И двамата са обвинени във фалшификация на публични документи.

По време на последвалото разследване се е установило, че собственикът има транспортна фирма с 8 почти еднакви камиона, а камионът с фалшивата регистрационна табела не е имал разрешително за извършване на търговска дейност, нито застраховка.

В Испания се крадат по 425 автомобила всеки ден

Задържаха българин в Испания за участие в международен канал за кражба на автомобили

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply