Забраниха движението на камиони по N-340 и N-240 в Испания

Споразумение между предишното испанско правителство и автономното правителство на Каталуния забранява движението на камиони по N-340 и N-240 и ще ги задължи да използват съответно платените магистрали АР-7 и АР-2.

С издадения вчера Кралски указ от утре, 2 септември 2018 г., изцяло се забранява движението на тежкотоварни камиони с тегло над 7,5 тона и с 4 или повече оси по:

  • път N-340 в участъците от град Peñíscola (провинция Castellón, област Валенсия) до L’Hospitalet de L’ Infant (провинция Тarragona) и Altafulla (провинция Тarragona) и Vilafranca (Barcelona).
  • път N-240 в участъка между Les Borges Balnques (провинция Lleida) и Montblanc (Tarragona).

Всички тези участъци са известни с многото пътно-транспортни произшествия.

От испанската Федерация на Асоциациите на транспортните превозвачи Fenadismer веднага се противопоставиха на налагането на такова ограничение. Според тях е необходимо да се търсят причините за многото пътно-транспортни произшествия в района и да се вземат мерки за предотвратяването им, като, например, намаляване на максималната позволена скорост за движение по пътищата от този тип.

От правидетлството заявиха, че камионите ще плащат само половината от таксата в посочените участъци на двете магистрали, а останалата сума ще бъде за сметка на държавата. Така ще бъде до 31 декември 2019 г. за АР-7 и до август 2021 г. за АР-2, когато изтичат концесионните договори с фирма Abertis и те ще станат напълно безплатни.

Очаква се подобни забрани да се въведат и за пътищата N-124 (между Briñas и Gimileo) и N-232 (между Gimileo и Alfaro).

В Испания започват масови проверки на чуждите камиони заради нелоялната конкуренция в транспорта

Три магистрали в Испания стават безплатни

Франция намалява максималната позволена скорост по двупосочните пътища

Солени глоби и дори затвор за шофьорите-нарушители в Сърбия

Намаляват възрастта на шофьорите за придобиване на категории C и D

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар