Нелегален имигрант стана депутат в испанския Парламент

испанското правителство

Нелегален имигрант стана депутат в испанския Парламент. Това е Лук Андре Диуф (Luc André Diouf), роден в Сенегал. Той бе втори в листата на проведените парламентарни избори на испанската социалистическа партия за столицата на Канарските острови Лас Палмас. До сега Лук Андре отговаряше за Политиката за бежанците в PSOE.

Лук Андре Диуф е роден през 1965 г. Joal- Fadiouth, Сенегал. През 1992 г., две години преди да завърши висшето си образование по Икономически науки, Лук Андре Диуф пристига с туристическа виза на Канарските острови. След като изтича позволения му срок за пребиваване в Испания, сенегалецът спи по плажовете на Лас Палмас в продължение на един месец и половина, тъй като му свършват парите, а няма право да започне работа.

Благодарение на това, че владее 5 езика, Лук започва на доброволни начала да превежда в полицията и в съда. Когато успява да узакони престоя си в Испания влиза в редиците на профсъюза ССОО, където от 2000- 2017 г. заема поста Секретар по миграционните въпроси. След това Лук Андре Диуф преминава в редиците на испанската социалистическа партия PSOE, където отговаря за Политиката за бежанците.

След проведените парламентарни избори в Испания на 28 април 2019 г. Лук Андре Диуф е първият чернокож, избран за депутат в 350 членната Долна камара на испанския Парламент.

Испанският парламент гласува закон: осъдените за корупция нямат право на помилване

Трима души в Испания са толкова богати, колкото областите Каталуния и Мадрид взети заедно

Digiprove sealThis content has been Digiproved