Диетолози разкриха как се хранят Педро Санчес, Путин, Тръмп и Меркел

Путин

Диетолози от Европейския медицински институт по затлъстяването изнесоха данни и сравниха начина на хранене на Педро Санчес, Владимир Путин, Ангела Меркел и Дoналд Тръмп.

Испанският министър- председател Педро Санчес се храни три пъти, като между храненията задължително яде плод, пие по едно или две кафета на ден и никога не пропуска да вечеря. Придържа се към балансираната средиземноморска диета: набляга на салата, месо и риба на скара. Любимите му испански ястия са паея и косидо. Почитател е също на японската и корейската кухня. Обича червеното вино и пие много вода.

Педро Санчес е бивш баскетболист и продължава да спортува три дни в седмицата като редува тичане, велосипед и силови тренировки в зала. Испанският лидер е ярък застъпник на здравословната храна от местните производители и затова една от задачите на неговото правителство е да намали консумацията на вредни храни в страната с помощта на ясно написаното съдържание върху етикетите на продуктите и увеличаване на данъците върху преработените продукти, които съдържат много мазнини и захар.

Когато програмата позволява денят на Владимир Путин започва с плуване. След това идва ред на залата за силови тренировки. Руският президент се храни два пъти на ден: обилна закуска, която включва омлет от кокоши яйца, сурови пъдпъдъчени яйца, пресни и сушени плодове, каша от елда с добавено просо и алтайски мед. На обяд менюто включва предимно традиционната руска рибена чорба от сьомга или треска, говеждо с ориз, печено агнешко, шишчета, риба на скара и червен хайвер. Владимир Путин обича турско кафе и зелен или билков чай. Не пие алкохол с изключение на официалните вечери, когато трябва да вдигне тост. Тогава си позволява малко вино или бира. Винаги за вечеря пие само кефир.

За своите 73 години Доналд Тръмп изглежда добре, като изключим високия холестерол и наднорменото тегло. Но той никога не е крил предпочитанията си към т. нар. фастфууд. Менюто на американския президент включва предимно хамбургери, пържени пилешки крилца, пържени картофи, пица и т.н. На ден той изпива по 12 кентчета Кока-Кола и няколко шоколадови коктейла. Алкохол не употребява и, въпреки че на времето е тренирал бейсбол и футбол, Доналд Тръмп сега смята отделеното време за спорт за загубено време.

Ангела Меркел е привърженик на традиционната немска кухня. Тя много обича да готви и да си приготвя наденички със сос и картофено пюре, фондю със сирене и бира. А след толкова много калории за вечеря набляга на плодове. Канцлерът на Германия не спортува редовно, но ѝ харесва ски- бягане и продължително ходене из планините.

Педро Санчес встъпи в длъжност като министър- председател на Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply