Закриха единственото село на смърфовете, което се намираше в Испания

Единственото село на смърфовете в света, се казва Хузкар. То се намира в Испания, близо до град Малага, но както съобщиха от кметството, то е престанало да съществува на 15 август 2017 г. От този ден насам в селото няма нищо, свързано със смърфовете.

Както съобщиха от управата, през месец юни 2017 година, наследниците на Pierre Culliford, известен като Peyo, са предявили претенции пред кметството за 12% от приходите от продажбите и дейностите, които се извършват в селото.

Дружеството IMPS, което отговаря за правата върху анимационните герои, е влязло в контакт с кметството на Хузкар, за да уредят ситуацията, тъй като до този момент не е плащано за имиджови права. На 2 август 2017 г., чрез уеб страницата си, кметството на селото е уведомило туристите, че Хузкар вече няма да има право да се представя като село на смърфовете.

За целта от 15 август 2017 г. в населеното място няма нищо, свързано с анимационните герои. Селото, обаче, остана боядисано в типичния син цвят и всички дейности се провеждат според договореностите, които кметството е подписало с областната управа на Малага относно субсидиите за развитието на туризма.

Селото Хузкар има 240 жители, а от 2011 г., когато стана единственото село на смърфовете, туристическият поток към него се беше увеличил значително. Средно 50 000 човека са го посещавали годишно.

Единственото село SMURF в света се намира в Испания

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Правителството на Каталуния подписа указа за провеждане на референдума за независимост

07/09/2017 WORLD BG

Късно снощи правителството на Каталуния подписа указа за провеждане на референдума за независимост, а 1 час по-рано парламентът на автономната област прие и закон за провеждането на референдума за независимост на 1 октомври. В закона Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Помощта от 1 200 евро за работещите майки в Испания

05/01/2018 WORLD BG

Много от нашите сънародници не знаят, че помощта от 1 200 евро, полагаща се на работещите майки в Испания е една от помощите, които могат да се получават дори и когато бенефициента работи. Свързани

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Финансова помощ за зъболечение в Испания

20/02/2017 WORLD BG

Финансова помощ от веригата клиники iDental С присъствието си в цяла Испания веригата клиники iDental отделя част от печалбата си за предоставяне на дентална помощ на гражданите в неравностойно положение, за да получат достъп до Последни

Be the first to comment

Вашият коментар