Закриха единственото село на смърфовете, което се намираше в Испания

Единственото село на смърфовете в света, се казва Хузкар. То се намира в Испания, близо до град Малага, но както съобщиха от кметството, то е престанало да съществува на 15 август 2017 г. От този ден насам в селото няма нищо, свързано със смърфовете.

Както съобщиха от управата, през месец юни 2017 година, наследниците на Pierre Culliford, известен като Peyo, са предявили претенции пред кметството за 12% от приходите от продажбите и дейностите, които се извършват в селото.

Дружеството IMPS, което отговаря за правата върху анимационните герои, е влязло в контакт с кметството на Хузкар, за да уредят ситуацията, тъй като до този момент не е плащано за имиджови права. На 2 август 2017 г., чрез уеб страницата си, кметството на селото е уведомило туристите, че Хузкар вече няма да има право да се представя като село на смърфовете.

За целта от 15 август 2017 г. в населеното място няма нищо, свързано с анимационните герои. Селото, обаче, остана боядисано в типичния син цвят и всички дейности се провеждат според договореностите, които кметството е подписало с областната управа на Малага относно субсидиите за развитието на туризма.

Селото Хузкар има 240 жители, а от 2011 г., когато стана единственото село на смърфовете, туристическият поток към него се беше увеличил значително. Средно 50 000 човека са го посещавали годишно.

Единственото село SMURF в света се намира в Испания

Be the first to comment

Leave a Reply