Днес е денят, в който най-много жени разбират, че са бременни

Въпреки че перфектният ден за зачеване зависи от различни фактори при всяка жена, има дни от годината, през които са на лице висока вероятност за забременяване. Научно и статистически е доказано, че 17 януари е денят, в който най-много жени разбират, че са бременни, пише испанският сайт La guia femenina.

Учените обясняват това явление с факта, че 17 януари се пада точно две седмици след 2 януари, който е известен като Baby-making Day, тоест денят, в който се „правят” най-много бебета. Статистическите данни показват, че денят, в който най-много хора празнуват рожден ден пък е 26 септември и извършвайки необходимите изчисления се доказва твърдението за 2 януари. Освен датата, учените са успели да определят и точния час на зачеването- 10:36 ч. сутринта на 2 януари.

Очаква се днес около 10 000 жени да направят необходимите проби и да установят, че след няколко месеца ще стават майки. 62% от тях ще направят и втори тест, за да се уверят, че чудото наистина е станало. Освен това е изчислено, че някои жени правят и по шест теста за бременност, което науката нарича „зависимост към теста за бременност”.
1% от жените признават, че са правили тестове за бременност с подръчни материали: смесвали са паста за зъби с урина, за да проверят дали се сменя цвета на пастата. Друг подобен метод е смесването на урина с белина. Статистическите данни показват, че все повече жени не изчакват да изтече периода от три месеца, за да съобщят на близките си хубавата новина.

18% от жените признават, че са били критикувани, че са забременели твърде млади, а една на всеки 50 жени- че е забременяла твърде стара.

Най- добрите държави за отглеждане на деца

Защо децата трябва да пътуват без якета в автомобилите?

В коя държава мъжете помагат най-много при отглеждането на децата?

първото бебе за 2017 година
БЪЛГАРИЯ

България е на второ място в ЕС по деца, родени от малолетни майки

09/08/2017 WORLD BG

България е на второ място в ЕС, след Румъния по деца, родени от малолетни майки, посочва в анализ на Евростат. В Румъния регистрираните раждания на майки, чиято възраст е под 15 години е 12,3% от Последни

СВЯТ

27 човека са ранени при полет на „Аерофлот” заради попадане на самолета във въздушна яма

01/05/2017 WORLD BG

Най-малко 27 души са били ранени, след като самолет на руската авиокомпания „Аерофлот” с 313 човека на борда е попаднал във въздушна яма и е бил разтърсен от силна турболенция. Потърпевши са били пътниците на Последни

ЛЮБОПИТНО

Испанска бира влезе в „Топ-100” на планетата

25/02/2017 WORLD BG

Има толкова видове бира колкото са вкусовете на хората по света. Някои я предпочитат мека и лека, други- по-силна, а някои се увличат и по черното пиво. Почти винаги, обаче, ни се приисква една хубава, Последни

Be the first to comment

Вашият коментар