Забраняват употребата на WhatsApp от младежи под 16 годишна възраст

Новата директива на ЕС за защита на личните данни принуждава компаниите, които използват такива, да променят политиката си. Една от тях е WhatsApp, въпреки че седалището на фирмата се намира в САЩ.

В официално обръщение фирмата заявява категорично, че след 25 май 2018 г. гражданите на ЕС, желаещи да използват WhatsApp трябва да имат навършени поне 16 години или пълнолетие според законите на държавата, в която живеят. За гражданите, живеещи в държави извън ЕС, минималната възраст ще бъде 13 години.

В момента, в Испания, минималната възраст, определена от закона за защита на личните данни, в която потребителят може сам да приема условията за употреба на неговите лични данни е 14 години. Въпреки това, след 25 май младежите под 16 годишна възраст няма да могат да използват приложението, от което вече започнаха да изпращат съобщения до потребителите си за потвърждаване на изискването за навършена възраст.

От компанията не уточняват как точно ще бъде контролирана възрастта на потребителите.

След въвеждането на новите мерки, по всяка вероятност, младежите ще започнат дa използват други приложения като Snapchat, Instagram или Kik, които, за момента, нямат изисквания за възрастовата граница на потребителите си.

Източник: телевизия La Sexta

Подобни статии:

Испански свещеник създаде мобилно приложение за желаещите да се изповядат

Безплатно мобилно приложение по немски език за справяне с често срещаните грешки при писане и говорене

Be the first to comment

Leave a Reply