Задържаният българин във Валядолид е бил експулсиран вече веднъж от Испания

задържаният българин

Задържаният българин във Валядолид, който в петък след обяд вилня на plaza España, се оказа стар познайник на испанската полиция. Оказа се, че той е бил многократно задържан за агресия. Преди няколко дни нашенецът е нападнал мъж в градския транспорт, като се хвърлил на врата му, както и възрастна жена, която живеела на улица Macias Picavea. На 13 октомври 2019 г. е бил задържан за опит за сексуално насилие, a на 15 юли 2019 г. в град Plasencia (Cáceres) за неподчинение на полицай и опит за нападение на полицейски служител.

Полицейски източници са заявили за местния вестник El Dia de Valladolid, че през 2014 г. задържаният българин вече веднъж е бил експулсиран от Испания, а вчера е образувана нова преписка за повторно експулсиране от страната. Очаква се съдът да се произнесе.

Припомняме, че в петък, на 25 октомври 2019 г. около 17:00 часа българин счупи прозорците на витрините на няколко магазина на plaza España в центъра на град Валядолид. Вестник El Dia de Valladolid уточнява, че пострадалите търговски обекти са: будка за лотарийни билети на ONCE, кафене Semilla Negra, кафене Velvet, магазин за детски дрехи El Precio и магазин за месо Venta Tabanera. Още подробности по случая можете да прочетете ТУК.

Билети за кино по 2,90€ по време на XVII Филмов фестивал в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply