В Испания откриват център за замразяване на хора чрез крионика

В Испания откриват център за замразяване на хора чрез крионика. Това означава, че вече всеки човек ще може да избере дали след смъртта си да бъде закопан в земята, да бъде кремиран или да запази тялото си, замразено във Валенсия, в очакване някога науката да му върне живота.

От догодина валенсиянската фирма Cecryon ще започне да предлага на своите клиенти третия вариант.

Д-р Алберт Естрада пояснява същността на процеса:
„Тялото на починалия трябва да започне да се третира колкото се може по-бързо след смъртта, за да се избегнат евентуални увреждания на органите. Първият етап се състои в обработването на тялото с криозащитни вещества, които да предотвратят образуването на лед в тъканите по време на криоконсервацията. Следва постепенно охлаждане в специален операционен център, което продължава 5 дни. След това тялото се консервира в капсула с течен азот на температура минус 196 °C“.

Изграждането на съоръженията, които се намират в гробището Parque San Jaime на Рибароха, в близост до Валенсия, са в напреднал етап и скоро се очаква да пристигнат първите капсули, в които ще се съхраняват телата. От фирмата са заявили, че вече имат двама клиенти и много на брой заинтересовани, което е логично, тъй като това ще бъде първия център за замразяване на хора чрез крионика в Европа.

Цената на услугата е 200 000 евро (без ДДС) и тялото ще се съхранява 100 години, като има опция за продължение, ако науката все още не знае как да размрази телата.

В САЩ вече има 350 замразени тела.

Регистриране в България на смърт на български гражданин, настъпила в чужбина

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply