Започва лотарията „ Зелена карта ” за желаещите да имигрират в САЩ

И тази година лотарията „ Зелена карта ” за всички желаещи да имигрират в САЩ ще продължи малко повече от един месец. Тя ще започне в 12 ч. на обяд, източно стандартно лятно часово време, на 3 октомври 2018 г. до 12 ч. на обяд, източно стандартно време, на 6 ноември 2018 г. На 13 септември Държавният департамент на САЩ обяви официално поредната кампания на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2020 г. Програмата DV-2020 ще се проведе изцяло по електронен път на следния уебсайт: www.dvlottery.state.gov

Електронните формуляри за регистрация се подават от 12 ч. на обед, източно стандартно лятно часово време, на 3 октомври 2018 г. до 12 ч. на обед, източно стандартно време, на 6 ноември 2018 г. Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV на адрес www.dvlottery.state.gov/ през периода за регистрация. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. Участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2020 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2020. Всички участници, включително тези, които не са избрани, ще могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на уебсайта на програмата www.dvlottery.state.gov след 1 май 2019 г. Изтеглените участници, които отговорят на указанията, предоставени им на страницата за проверка Entrant Status Check, ще получат информация за насроченото интервю за имигрантска виза също чрез Entrant Status Check. Данните за DV-2019 ще бъдат достъпни чрез Entrant Status Check поне до 30 септември 2020 г. Съобщения до тези, които са изтеглени, НЯМА да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща.

Всеки получател на писмо или имейл, в който се твърди, че е спечелил от програмата (лотарията за зелена карта) или му се обещава зелена карта, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно. Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото необходимо плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ.

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник по време на периода за регистрация. Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.

От тази година има промени в общите правила за участие. Досега се дисквалифицираха молби, в които не са включени съпруг, съпруга или дете. От тази година вече ще няма да се разглеждат и молбите, при които в заявката за участие са включени лица, които не са съпруг, съпруга или дете с право на участие на основния кандидат. Това е изключително важно за семействата в България, които живеят заедно без официално сключен брак, информират от посолството на България в САЩ.

Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на Посолството https://bg.usembassy.gov/bg/.

С български задграничен паспорт се пътува без визи в 156 страни

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар