Заразено месо разболя 114 души в Испания

Заразено месо разболя 114 души в Испания. Една жена вече е починала, а други 53 души са настанени в университетската болница Virgen del Rocío в Севиля. Между тях има 18 бременни жени и две новородени бебета, пишат испанските медии.

Заразеното месо с марка La Mechá на севилската фирма Magrudis е разпространено в 5 провинции на автономна област Андалусия. Предполага се, че няколко партиди са достигнали и до Мадрид и Екстремадура. От испанското Министерство на здравеопазването заявиха, че всичкото заразено месо е изтеглено от търговската мрежа. Според санитарните власти това е най-голямото до момента огнище на листериоза в страната.

В цялата страна е обявена тревога заради бактерията, причинител на инфекцията – листерия. Всичката стока на фирмата, произведена от месец май досега се изтеглят от търговската мрежа.

Бактерията листерия може да се намери в месо, риба, прясно сирене или сурово мляко. Тя причинява инфекция у хората след консумация на заразени продукти. Рискът от зараза се увеличава още повече, ако продуктите са сурови.

Симптомите при зараза са: висока температура, главоболие и диария. Те могат да се влошат при бременни жени, новородени и възрастни хора и да доведат до аборти, менингит или енцефалит.

Издирват безследно изчезнал в България тир с испанско месо (видео)

Най-добрите марки бутилирана минерална вода на испанския пазар

Най- добрите марки зехтин в света са испански

Най-добрите марки бутилирана минерална вода на испанския пазар

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар