Набират се 800 жени за бране на ягоди в Испания през 2019 г.

800 кандидатки за бране на ягоди в Испания търси испански кооператив на производители на плода. Срокът за кандидатстване на желаещите българи да се възползват от офертата е 31 януари 2019 г.

Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 41,20 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 39,71 € на ден. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки. Разходите за път до Испания се поемат от работодателя, но след това стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 20 до 45 г., да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Интервютата за подбор ще се проведат през първата половина на януари 2019 г. в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2019 г. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Кандидатите следва да заявят своя интерес в Бюрата по труда по местоживеене, да се обадят за записване на тел: 0898 48 23 25 или направо в Испания на тел: 0034 666 002 882 (говори се на български език).

Офертата на испанският работодател, подадена в „Агенция по заетостта“ може да видите ТУК

Появиха се сини ягоди

Digiprove sealThis content has been Digiproved

2 Comments

Вашият коментар