Набират се жени или семейни двойки за бране на ягоди в Испания през 2021 г.

бране на ягоди в Испания

Жени или семейни двойки за бране на ягоди в Испания търси испански кооператив, в който от 16 години работят българи. Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 42,86 € на ден, като след съответните удръжки нетното възнаграждение е 41,20 € на ден. Тази надница е за работно време от 6 ч. и 30 мин., а не 8 часа. Допълнителните часове работа се заплащат отделно. Работи се шест дни в седмицата, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия и може да не се падне в събота или неделя.

Работещите се настаняват в къщи, които се намират на полето. Наем за жилището не се плаща. Плащат се единствено разходите за ток, вода и газ, които са около 1€ на ден. Храната е за сметка на работника. От София до работното място в Испания (по- точно около Алмонте, Палос де ла Фронтера и Лепе, провинция Хуелва, област Андалусия) се пътува организирано и с автобус. Разходите за път се поемат от работодателя, но след това тази стойност се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 20 до 45 г., да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2021 г. и продължава докато има ягоди- края на месец май, юни. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни. Кандидатите следва да заявят своя интерес в като се обадят за записване на тел: 0898 48 23 25 или направо в Испания на тел: 0034 666 002 882 (говори се на български език, има Viber и WhatsApp). Също така има страница във Фейсбук ТУК

Появиха се сини ягоди

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply