Испанец не е ходил на работа от 15 години, редувайки болнични и отпуска

Испанец не е ходил на работа от 15 години, редувайки болнични и отпуска. Историята започва през 2003 година когато санитар от психиатричния център „Доктор Ескердо” в град Аликанте излиза в болнични, които продължават до началото на отпуската му. Когато тя свършва, обаче, служителят не се връща на работа, а отново излиза в болнични до следващата полагаема му се почивка. И това редуване продължава 15 години, което е принудило ръководството на болничното заведение да назначи негов заместник, съобщава испанската телевизия Antena3.

През 2011 година влиза в сила промяна в една от нормативите, според която повторно излизане в болнични може да стане само ако лицето е работило минимум 6 месеца. Колегите на санитаря твърдят, че след промяната той е заявил, че не е в състояние да изпълнява работните си задължения и ръководството на психиатричния център му наредило да се явява на работа всеки четвъртък за половин час.

Санитарят е станал професионалист по излизане в болнични, това отдавна се е превърнало в паталогичи отсъствия. Той живее от редуването на отпуска и болнични, а в същото време всички институции, които са разглеждали случая са спазили закона. Ако не е годен за работа защо не го пенсионират? Това е безсрамие, което не може да се допуска повече., заявява лидерът на синдикатите Алехандро Морант.

В Испания уволниха чиновник, защото 10 години не е ходил на работа

Уволниха испанец от работа защото е…работил много

Be the first to comment

Leave a Reply