Испания влезе в ТОП- 20 на страните с бърз интернет

Според данни на международната консултантска компания Akamai, която е направила класацията на държавите според скоростта на интернет свързването, през 2016 година Испания е заела 19 място със средна скорост на връзката от 14,5 Mbps / сек. Това означава, че скоростта на интернета е с 40% по-бърза от предишните данни за 2015 г., когато скоростта е била 10, 4 Mbps / сек. За една година Испания се е изкачила с 11 позиции в класацията и вече изпревари държави като Франция, Италия и Германия.

Според експерти тази висока скорост на растеж на широколентовия интернет в Испания се дължи на широката мрежа от оптични кабели, която активно се развива през последните години. Ето защо в зависимост от динамиката на разпространението на оптичните мрежи.

Испания се нарежда на второ място след Сингапур, където скоростта на интернет е нараснал с 45% за една година.

Лидерът на класацията е Южна Корея, със средна скорост от 26,1 Mbps / сек, следвана от Норвегия (22,8 Mbps / сек). В топ петицата на класацията се нареждат и Швеция (22,8 Mbps / сек), Хонг Конг (21,9 Mbps/сек) Швейцария (21,2 Mbps/ сек).

България заема 25-то място (от общо 87) със средна скорост на интернет връзката – 16,5 Mbps / сек. Страната ни също изпреварва страни като Германия, Италия, Великобритания и САЩ.

За сравнение, в световен мащаб средната скорост на интернет връзката е 7 Mbps / сек.

Наближава краят на SIM- картите за мобилните телефони

Кои марки телефони излъчват най- много радиация

Be the first to comment

Leave a Reply