Испания влиза в зелена зона, но за пътуване до България изискванията остават

високата заболеваемост

Испания влиза в зелена зона, но за пътуване до България изискванията остават. Заради подобрената епидемиологична обстановка в страната от сряда- 15 септември 2021 г. кралството преминава към най- ниско рисковата зона. 14- дневната заболеваемост е 131,3 случая на 100 000 души. Диагностицираните с коронавирус вчера са били 4 440 души, а починалите- 72 души. Въпреки добрите показатели, условията за пътуване от Испания към България не се променят.

Всички влизащи в България от Испания трябва да представят 1 от тези три документа:

  • Сертификат за пълна ваксинационна схема срещу Covid- 19, завършена минимум 14 дни преди влизането в страната.
  • Сертификат за отрицателен резултат на PCR- тест, направен до 72 часа или антигенен тест, направен до 48 часа преди влизане в България.
  • Сертификат удостоверяващ преболедуването на болестта, чиято валидност е от 11 до 180 дни след положителния резултат от PCR- тест.

Ако пристигащият не разполага с нито един от тези документи, се поставя под карантина от 10 дни. Освобождаване от наложената карантина може да стане, ако в рамките на 24 часа от влизането в България се изпрати по електронната поща PCR или антигенен тест с отрицателен резултат. За децата до 12 годишна възраст не е необходим тест.

🔴От днес нови изисквания за пътуване от България за Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply