Испания: десет автономни области въвеждат локална карантина

автономни области

Десет автономни области въвеждат локална карантина с цел да се спре втората вълна на заразата Covid- 19. Тази мярка ще възпрепятства испанците да пътуват по време на предстоящите почивни дни около деня на Вси Светии- 1 ноември. Днес сутринта властите в областите Кастия ла Манча, Кастия и Леон и Андалусия обявиха, че ще се възползват от обявеното в неделя от централното правителство извънредно положение и ще въведат локална карантина. След обяд властите в област Мурсия също обявиха налагането на тази мярка.

Четирите автономни области се присъединиха към Арагон, Астурияс и Страната на баските, които затвориха границите си в понеделник и към Навара и Ла Риоха, които са в локална карантина от миналата седмица.

Всеки момент се очаква автономното правителствата на Каталуния също да наложи мярката за локална изолация, а област Мадрид иска от Педро Санчес разрешение да я въведе само за предстоящите почивни дни. Това означава, че почти 35 млн. испанци или 88% от населението ще бъдат под локална карантина.

Засега за останалите над 12 млн. души, живеещи на територията на останалите 6 автономни области (област Валенсия, Кантабрия, Галисия, Балеарски и Канарски острови и Екстремадура) и двата анклава Сеута и Мелия няма наложени забрани за придвижване.

Испанското правителство отмени вечерния час след 9 ноември

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply