Испания екстрадира българин заради Европейска заповед за задържане

задържаха мафиотски бос

Испания екстрадира българин заради Европейска заповед за задържане. 36-годишният нашенец е бил арестуван в Хукария (Jacarilla), провинция Аликанте. От испанската Национална гвардия заявиха, че през 2011 г. той се е укрил в Испания от българското правосъдие, за да не лежи присъдените му през 2010 г. 15 години затвор за извършени престъпления срещу националното богатство на България.

В края на 2017 г. полицията в градчето Вега Баха (Vega Baja) започва разследване на серия от измами със застраховки на автомобили. През месец март 2018 г. вече са издирени и разпитани всички потърпевши, остава само българинът, който е бил излъган със застраховка на стойност 300 евро. От полицията го извикали, за да даде показания по случая, но той не се явил, а изпратил съпругата си. Това предизвиквало съмнение у разследващите и те го подложили на проверка, от която разбирали, че е издирван в България.

Получената призовка за даване на показания за сключената застраховка, принуждава нашенеца да се яви в полицията, където е арестуван и предаден на испанските съдебни власти, които са започнали процедурата по екстрадиране.

40 българи, работили в Испания са източили 241 хил. лева в България

Be the first to comment

Leave a Reply