Испания е най- привлекателната страна за инвестиции в недвижими имоти

Испания е най- привлекателната страна за инвестиции в недвижими имоти, твърдят анализатори от американската консултантска фирма INMSA Real State Investments.

Ето основните аргументи на специалистите:

Икономически растеж
Испанската икономика беше силно засегната от кризата, предизвикана от пандемията, но тя започна да се възстановява и се очаква да бъде една от най- бързо развиващите се в света.

Възстановяване на туризма
През 2020 г. туризмът, който представлява 15% от БВП на страната се сви със 70%. Това доведе до нарастване на безработицата и фалит на редица малки и средни фирми. Въпреки това сега Испания отново е безопасна туристическа дестинация, а заетостта и потреблението нарастват.

Възможности в хотелиерството и търговията
Много малки и средни фирми бяха принудени да затворят. Частично освободената от тях ниша в хотелиерството и търговията на дребно предоставя нови възможности.

Ниски данъци и добрата ликвидност
Комбинацията между ниските данъци и добрата ликвидност превърна недвижимите имоти в най- доходоносния и най- сигурен актив.

Добра възвращаемост
Цените на недвижимите имоти са по- ниски в сравнение със страни като Обединеното кралство, Германия и Франция. А възвращаемостта на инвестицията чрез отдаване под наем се е увеличила.

Прогнозиран растеж в инвестициите
През следващите месеци инвестициите (както от фондове, така и от частни инвеститори) в недвижими имоти в Испания ще нарастват. Очаква се за година и половина общата инвестиция да достигне 30 млрд. евро, което ще е исторически рекорд.

Испания привлича големи инвеститори
Испанските недвижими имоти са в центъра на вниманието на големите инвеститори. Дори в разгара на пандемията европейският пазар на недвижими имоти, включително Испания, получи 9,8 млрд. евро само от Blackstone. А Уорън Бъфет купи VA Property в Испания, за да навлезе на пазара на промишлените имоти и да увеличи инвестициите си в жилища.

Испания е привлекателна за преместване и постоянно пребиваване
Според последните данни Испания е една от най- привлекателните страни за преместване и постоянно пребиваване. За това допринасят географското разположение, климатът, здравеопазването, достъпността, възможностите за бизнес и т. н.

Атрактивни цени на жилищата
В сравнение с други развити страни Испания има много атрактивни цени на имотите. Те все още са по- ниски с 30% в сравнение с 2008 г.

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Leave a Reply