Испания започва дело срещу певицата Шакира

Шакира

Испания започва дело срещу певицата Шакира за укриване на данъци. От 2011 г. колумбийската певица живее в каталунската столица с футболиста на ФК „Барселона“ Жерар Пике, с когото имат 2 деца.

Според статия на испанския вестник El País изпълнителката няма да може да избегне започването на дело срещу нея, ако в последния момент не сключи сделка с обвинението. След три години разследване съдията е стигнал до заключението, че има достатъчно основание да започне дело срещу Шакира за укриване на данъци.

Испанската прокуратура обвинява певицата в шест данъчни престъпления и ако се стигне до дело, присъдата може да бъде и затвор. През юни 2019 г. изпълнителката даде показания в испанския съд по дело, в което тя е заподозряна в престъпления, свързани с укриване на данъци в периода 2012- 2014 г. на обща стойност 14,5 млн. евро.

Шакира живее от 2011 г. в Барселона. Според испанското законодателство живеещите повече от половин година в Испания стават автоматично данъчно пребиваващи в страната и трябва да плащат данъци върху всички доходи, включително и получените в чужбина. Преди години под обсега на този закон беше попаднал и Кристияно Роналдо, но той успя да се споразумее с прокуратурата и затова не се стигна до дело.

Защо е забранено на самолетите да летят над дома на Лео Меси

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply